Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Több szabadság jár a „kispapáknak”?

Egy éve, hogy a régi munkajogi szabályozás helyett megjelent az új Munka Törvénykönyve. Mivel az új változat több olyan pontot is tartalmazott, melyet a gyakorlat utóbb nem igazolt, így a megjelenése óta többször változtattak a jogszabályon. Most legutóbb augusztus 1-től ismét módosítottak a törvényen, mely érinti az újdonsült édesapákat is. Hogyan változott a rájuk vonatkozó szabályozás?

Mi jár az apáknak, ha gyermekük születik?

Ma már nem csak a kismamákra, de az apukákra is figyelnek, ha a családban gyermek születik. A Munka Törvénykönyve az újdonsült édesapák számára is biztosítja, hogy újszülött gyermekükkel néhány napra otthon maradhassanak.

A Munka Törvénykönyve alapján az apát gyermeke születésekor 5 munkanap pótszabadság illeti meg. Ikrek születése esetén ez még több, ekkor 7 munkanap az, melyet az apa a gyerekekkel tölthet. Annak azonban a szabadság szempontjából már nincs jelentősége, hogy kettes, hármas ikrek, vagy esetleg még több családtag érkezik-e egyszerre. 7 munkanapnál semmiképpen sem jár több az apukának.

Régi és új munkatársnak is azonos szabadság jár?

A szabadságok esetén az általános szabály az, hogy ha valaki nem egy teljes évet tölt egy adott munkáltatónál munkaviszonyban, akkor részére a szabadság időarányos része jár. Vagyis, ha például valaki májustól 1-től dolgozik egy munkahelyen, akkor az első évben a májustól decemberig tartó időszakra nem a teljes éves szabadságára jogosult, csak annak időarányos részére.

Mi a helyzet a „kispapák” esetén?

Az augusztus 1-től beiktatott törvényi változás azokat az apukákat érinti, akik a gyermekük születésének évében váltanak munkahelyet, vagy helyezkednek el. Ez miért befolyásolhatja a gyermek születése esetén járó pótszabadságot?

Pont az a lényeg, hogy a törvény egyértelművé tegye, a gyerek születése esetén nincs jelentősége annak, hogy a büszke apuka az adott évben mikor lépett munkaviszonyba.

Vagyis függetlenül attól, hogy az apa mikortól dolgozik munkahelyén, ha időközben gyermeke születik, részére jár a törvényben meghatározott 5, vagy ikrek esetén 7 munkanap.

Hogyan adható ki az apák szabadsága?

A szabadságot a gyerek születését követő 2. hónap végéig kell kiadni. Fontos kritérium, hogy úgy kell kiadni, ahogy azt az apuka, a munkavállaló kéri.

- - - - - - - - - -

Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

A fenti rövid tájékoztatás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak.

A megbízható jogi képviselő

Látogasson el honlapunkra és ismerje meg ajánlatainkat!

www.megbizhatougyvediiroda.hu

Nézzen szét Érthető Jogi Tudástár Webáruházunkban!

www.kocsisiroda.shoprenter.hu

 

Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda

1094 Budapest, Ferenc körút 39. IV/1.

Tel/Fax: 06 1/266-6621

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.kocsis-iroda.hu, www.megbizhatougyvediiroda.hu

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»