Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Érdemes átnézetnünk munkaszerződéseinket?

A tavalyi évben elfogadott új Munka Törvénykönyve 2012. július 1-től lépett életbe. Vannak olyan területei melyek nagyobb mértékben változtak, de az új jogszabályban akadnak új elemek is. Lehet, hogy érdemes felülvizsgáltatni munkaszerződéseinket?

 

Az Országgyűlés még a tavalyi évben fogadta el az új Munka Törvénykönyvét és a múlt héten az ezzel összefüggő átmeneti rendelkezések is megszülettek. Összességében nem csak tartalmilag, de formailag is megváltozott a törvény. Így mindenképp érdemes átnézni, mert a már megszokott rendelkezéseket nem feltétlenül ott találjuk meg, ahol a korábbi jogszabályban megszoktuk.

Íme, néhány dolog, amire érdemes figyelni.

Milyen kötelező tartalomnak kell ezen túl a munkaszerződésbe kerülnie?

A munkáltatónak és a munkavállalónak a munkaszerződésben meg kell állapodniuk az alapbérben és a munkakörben. A munkavégzés helyének megjelölése is kötelező, igaz, hogy egyes interneten megjelent cikkekben tévesen azt olvashatjuk, hogy ez a jövőben nem kötelező. Ez azonban így nem igaz, hiszen a törvény egyértelműen kimondja, hogy „A munkavállaló munkahelyét a munkaszerződésben kell kikötni.” A téves tájékoztatás valószínűleg abból eredt, hogy a törvény következő mondata így hangzik: „Ennek hiányában munkahelynek azt a helyet kell tekinteni, ahol munkáját szokás szerint végzi.” Ez azonban nem azt jelenti, hogy a munkaszerződésben ne lenne kötelező a munkahely feltüntetése.

Megmarad-e a próbaidő?

Igen, a felek a munkaviszony létesítésekor a jövőben is köthetnek ki próbaidőt. Ennek tartama legfeljebb 3 hónap lehet. Amennyiben rövidebb időben állapodnak meg, úgy a próbaidőt legfeljebb 1 alkalommal meghosszabbíthatják, azonban annak teljes ideje a három hónapot így sem haladhatja meg.

Más a helyzet, ha kollektív szerződésről van szó. Ebben az esetben ugyanis akár 6 havi próbaidő is kiköthető.

A munkavállaló kötelességei

Az új Munka Törvénykönyvében található egy érdekes új elem. A törvény ugyanis rögzíti, hogy a munkavállaló a munkáltató hozzájárulása nélkül harmadik személytől nem fogadhat el díjazást a munkaviszonyban végzett tevékenységéért. Így hálapénzt is csak abban az esetben fogadhat el a munkavállaló, ha munkáltatója ahhoz előzetes beleegyezését adta.

A munkaviszony megszüntetésének változásai

A jövőben a munkaviszonyt közös megegyezéssel, felmondással és azonnali hatályú felmondással lehet megszüntetni. A változás itt tehát viszonylag jelentős, hiszen a korábbiakhoz képest a megszüntetési szabályok között több módosítás is található.

Ki veheti igénybe a gyerekek után járó szabadságot?

A gyermekek után járó pótszabadságok megmaradnak. Új elem a jogszabályban, hogy ennek igénybevételére mindkét szülő jogosult lesz.

A fenti változások természetesen nem tartalmazzák az összes módosítást. Az új szabályok szerint érdemes átnézetni munkaszerződéseinket, munkajogi dokumentumainkat.

Fontos továbbá, hogy az új szabályokat mind a munkáltatók, mind a munkavállalók megismerjék és megértsék. Ebben kívánunk segítséget nyújtani az új Munka Törvénykönyve mindennapi munkában nélkülözhetetlen előírásainak érthető, nem jogi nyelven való magyarázatával. A régi Munka Törvénykönyvéről szóló kiadványunk átdolgozásának előkészületei folyamatban vannak, figyelje Jogi Tájékoztató Hírleveleinket, hogy elsőként értesüljön a könyv megjelenéséről!

- - - - - - - - - -

Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

A fenti rövid tájékoztatás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak.

A megbízható jogi képviselő
ÉRTHETŐ JOG Partner iroda – Gondoljon másképp a jogra
http://www.blog.ertheto-jog.eu

Látogasson el megújult honlapunkra és ismerje meg ajánlatainkat
www.megbizhatougyvediiroda.hu

Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda
1094 Budapest, Ferenc körút 39. IV/1.
Tel/Fax: 06 1/266-6621
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
www.kocsis-iroda.hu, www.megbizhatougyvediiroda.hu

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»