Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Iskolakezdési támogatás

Nemsokára indul a 2012/2013-as tanév, mely sok család számára komoly anyagi terhekkel  jár. Ezek a terhek azonban csökkenthetőek abban az esetben, ha a szülők munkaadójuktól iskolakezdési támogatásban részesülnek. Ugyanis lehetőség van arra, hogy a munkáltató iskolakezdési támogatásban részesítse a munkavállalót. De mi is az iskolakezdés támogatás és milyen feltételekkel adható? Nézzük most meg ezeket részletesen.

Iskolakezdési támogatásnak minősül az juttatás, amelyet a munkáltató a közoktatásban (vagy bármely EGT-államban ennek megfelelő oktatásban) részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül tankönyv, taneszköz, ruházat (ideértve a munkáltató nevére szóló, az előzőekben felsorolt javak beszerzéséről szóló számla ellenértékének az említett időszakban történő megtérítését is) vagy kizárólag az említett javak vásárlására jogosító utalvány formájában juttat, feltéve, hogy a juttatásban részesülő magánszemély a juttató olyan munkavállalója, aki az említett gyermeknek, tanulónak a családok támogatásáról szóló törvény, vagy bármely EGT-állam hasonló jogszabálya alapján családi pótlék juttatásra, vagy hasonló ellátásra jogosult szülője, gyámja (ide nem értve a gyermekvédelmi gyámot), vagy e szülőnek, gyámnak (ide nem értve a gyermekvédelmi gyámot) vele közös háztartásban élő házastársa.
Iskolarendszerű a képzés akkor, ha az abban részesülő a képző intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonyban áll.

Az iskolakezdési támogatás címén juttatott jövedelemből gyermekenként, tanulónként a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó rész, vagyis 27.900 forint értékig adható.

Mint azt fentebb már említettük, ezen támogatást,  a tanév első napját megelőző és követő 60 napon belül lehet adni. Ez tehát idén 2012. július 4-étől november 2-áig terjed. Az iskolakezdési támogatást idén csupán egyszer lehet igénybe venni, ami 2013. január 1-jétől kedvezőbben alakul majd.

A támogatás igénybe vételéhez elegendő a szülő nyilatkozata arról, hogy jogosult a támogatás igénybe vételére. Fontos azonban, hogy amennyiben nem jogosult, de ő mégis kitöltötte a nyilatkozatot, az a későbbiekben szankcionálható, csakúgy mint abban az esetben, ha jogosult a támogatásra, de mégsem adja le a nyilatkozatát.

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»