Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

A munkaszerződés módosításának esetei

A munkáltató és munkavállaló kizárólag közös megegyezéssel és írásban módosíthatják a munkaszerződést. A munkaszerződés módosítását kezdeményezheti a munkaadó, vagy akár a munkavállaló.

Mikor kell módosítani a szerződést? Bármelyik fél kezdeményezheti a szerződésmódosítást, ha az eredeti szerződésben valamely tényező, vagy akár több tényező változtatása szükséges. Ez lehet akár a munkaidő hossza - például, ha részmunkaidősről teljes munkaidősre változik a munkaidő -, vagy akár a munkakör - ha éppen áthelyezésről lenne szó, mint például előléptetésről -, lehet akár a személyi alapbérben történő módosítás - ha például emelkedik a személyi alapbér -, vagy bármi más olyan tényezőben történő változtatás, amit a munkaszerződés magában foglal.

A szerződésmódosítás esetén, hasonlóan a munkaviszony létesítésekor kötendő szerződés esetén szem előtt kell tartani a munkakötésre vonatkozó szabályokat. Tehát ahogy a munkakötésnél vannak előírások, úgy a munkaszerződés módosítás során sem lehet ezen szabályokat figyelmen kívül hagyni, a módosításoknak is szinkronban kell lenniük azokkal a szabályozásokkal, melyeket a Munkaviszony létesítése résznél taglaltunk.

Kötelező szerződésmódosítás munkabér módosulásából adódóan

Lehetnek olyan esetek, amikor a munkavállaló hosszabb időre fizetés nélküli szabadságot kér, vagy egyéb más okból kifolyólag hosszabb ideig munkáját személyesen nem tudja ellátni amellett, hogy ugyanúgy munkaviszonyban van. Ilyen lehet például a szülési szabadság, az önkéntes tartalékos katonai szolgálat, gyermek vagy hozzátartozó ápolása, gondozása. Ilyen esetben fontos tudnunk, hogy a munkavállaló személyi alapbérét a fizetés nélküli szabadság megszűnését követően a munkáltatónál az azonos munkakörrel  rendelkező munkavállalók részére időközben megvalósított átlagos éves bérfejlesztésnek megfelelően módosítani kell. Ilyen munkavállalók hiányában a munkáltatónál ténylegesen megvalósult átlagos, éves bérfejlesztés mértéke az irányadó.

Munkavállaló általi módosítás

Munkaidő változtatása

Ha a munkavállaló a távmunkavégzésre irányuló, a teljes vagy részmunkaidős foglalkoztatás, illetve a foglalkoztatás határozatlan időtartama vonatkozásában kezdeményezné a munkaszerződés módosítását, akkor a munkáltató mérlegelési jogkörében eljárva dönthet a módosításra vonatkozó ajánlat elfogadásáról. Ennek keretében a munkáltató jogos érdekére, így különösen a munkaszervezés körülményeire, a gazdaságos működés és a munkakör betöltésének feltételeire tekintettel hozhatja meg a döntését. Fontos tudnunk, hogy a munkáltató a döntéséről tizenöt napon belül írásban köteles a munkavállalót tájékoztatni. A munkáltató köteles az általa választott szokásos módon, megfelelő időben a munkavállalókat tájékoztatni azokról a munkakörökről, ahol az előbbiekben részletezett munkaszerződés módosítására egyáltalán lehetőség van.

A munkáltató a munkavállaló ajánlatára a gyermek hároméves koráig köteles a munkaszerződést a napi munkaidő felének megfelelő tartamú részmunkaidőre módosítani.

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»