Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Egyszerűsített bevallás az adóhatóság által

256 ezer magánszemélynek küldte ki az adóhatóság az egyszerűsített személyijövedelemadó-bevallást. Az állami adóhatóság által összeállított bevallást április 30-ig postázta a NAV az érintetteknek.

 

Az állami adóhatóság adatai alapján több mint 280 ezer magánszemély igényelte volna, hogy a tavalyi jövedelmeiről az állami adóhatóság készítse el az adóbevallását. Azonban a munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások alapján továbbá érvényes nyilatkozatok alapján csupán 256 ezren feleltek meg a jogszabályokban előírt feltételeknek.

Az adózó feladata a bevallás kézhezvételét követően, hogy összehasonlítsa az adatokat az igazolásain szereplő számokkal. Abban az esetben, ha nem talál eltérést, azt aláírva vissza kell küldeni az állami adóhatósághoz, május 20-ig. Amennyiben azonban eltérés van a birtokában lévő igazolások és az egyszerűsített bevallás adatai között, akkor „Adózó javítva” mezőkbe kell beírni a helyesnek tartott adatokat. A számításokat azonban nem kell elvégezni, azt megteszi az adóhatóság, melynek eredményéről június 20-ig értesíti is a magánszemélyt.

Akik elektronikus úton kapták meg egyszerűsített bevallásukat, ők a megküldött nyolc jegyű biztonsági kód és adóazonosító jelük megadásával férhetnek hozzá a dokumentumhoz.

Abban az esetben, ha fizetendő adó mutatkozik a bevallásban azt vagy május 20-ig, vagy adott esetben az adóhatóság javításáról szóló levél kézhezvételétől számított 30 napon belül kell befizetni. A visszaigényelt adót pedig a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás utáni adóhivatali értesítés kézhezvételéről számított 30 napon belül fogja kiutalni az állami adóhatóság.

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»