Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Rugalmasabb foglalkoztatási formák júliustól

A 2012. július 1-től hatályos új Munka Törvénykönyve rugalmasabb foglalkoztatási formákat is bevezet. E szerint könnyebb lehet azon vállalkozók élete is, akik több céget tulajdonolnak. De a részmunkaidőben munkát vállalni tudó kisgyermekes anyukák is több lehetőséghez juthatnak. De mégis hogyan?

Az új Munka Törvénykönyve bevezet két új fogalmat, mely eddig nem szerepelt a jogszabályban. Az egyik a munkakör megosztása, a másik a több munkáltató által létesített munkaviszony.

Mi is az a munkakör megosztás?

Az új szabályozás lehetőséget ad arra, hogy egy munkáltató több munkavállalóval kössön munkaszerződést egy munkakörre. Vagyis az adott munkakört többen is elláthatják, akár felváltva is. A lényeg, hogy ha valamelyik munkavállaló nem tudja ellátni a munkakört, akkor a szerződést kötő más munkavállaló köteles azt megtenni. Ez előnyös lehet a munkáltatónak, mert biztos lehet abban, hogy az adott munkakör tevékenységei folyamatosan el vannak látva. De előnyös lehet a munkavállalóknak is, gondoljunk csak a kisgyermeket nevelőkre, hiszen akár az a lehetőségük is megvan, hogy délelőtt és délután felváltva lássák el munkájukat.

Hogyan történik a megosztott munkakör díjazása?

Megosztott munkakör esetén a munkáltató a munkavállalókkal kötött munkaszerződésben rögzíti az adott tevékenység munkavállalók között megoszló díjazását. Ha a munkaszerződésben külön nem rögzítenek erre vonatkozó feltételeket, úgy a munkavállalókat az adott munkabér egyenlő arányban illeti meg.

Hogyan létesíthet több munkáltató egy munkavállalóval munkaviszonyt?

A törvény lehetőséget ad arra is, hogy több munkáltató kössön egy munkavállalóval munkaszerződést egy adott munkakörbe tartozó feladatok ellátására. Ez szerencsés lehet abban az esetben, ha egy vállalkozó több cégben is tulajdonos és a különböző vállalkozásokban még egy-egy munkakör nem tölt ki egy teljes munkaidőt. Ez a forma lehetőséget biztosít arra, hogy egy munkavállaló akár a tulajdonos két cégében is elássa ugyanannak a munkakörnek a feladatait.

Melyik munkáltatói fizeti a munkabért?

Több munkáltató egy munkavállalóval kötött szerződése esetében a munkaszerződésben meg kell határozni, hogy melyik munkáltató teljesíti a munkabér kifizetési kötelezettséget. Ha pedig a munkavállaló munkajogi igénnyel lép fel a munkaadó felé, mindegyik munkaadó felelősséggel tartozik.

Ez a két új forma rugalmasságot vihet a foglalkoztatásba a jövőben. Hogy pontosan hogyan és miként fog a gyakorlatban működni azt meglátjuk július 1 után.

- - - - - - - - - -

Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

A fenti rövid tájékoztatás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak.

A megbízható jogi képviselő
ÉRTHETŐ JOG Partner iroda – Gondoljon másképp a jogra!
http://www.blog.ertheto-jog.eu

Látogasson el megújult honlapunkra és ismerje meg ajánlatainkat!
www.megbizhatougyvediiroda.hu
Dr
. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda
1094 Budapest, Ferenc körút 39. IV/1.
Tel/Fax: 06 1/266-6621
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. "> Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.kocsis-iroda.hu, www.megbizhatougyvediiroda.hu

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»