Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Egyszerűsített bevallás a NAV segítségével

A magánszemélyeknek idén is van lehetőségük arra, hogy az állami adóhatósággal készíttessék el a személyi jövedelemadó bevallásukat. A mai nap a határidő, ameddig is el kell küldenünk a NAV-nak a nyomtatványt, melyen jeleznünk kell, hogy az adóhivatalra kívánjuk bízni a bevallásunk elkészítését.

Tehát még a mai napon postára kell adnunk a 1153NY jelű nyomtatványt, valamint az Ügyfélkapun keresztül jelezni kell a kérést. Jellemző, hogy a szükséges nyomtatványt, már sokan megkapták bevallási egységcsomagjukban, azonban természetesen az adóhivatal honlapjáról is le lehet tölteni.

Jó ha tudjuk, hogy a nyilatkozathoz semmilyen bizonylatot, igazolást nem kell mellékelni, mivel az adóhatóság a rendelkezésére álló adatok alapján készíti el a bevallási ajánlatot.

 

Vannak azonban olyan adózók, akik nem választhatják ezen bevallást, mint például az egyéni vállalkozók, mezőgazdasági termelők, akik adóköteles jövedelmet szereztek.

 

Az adóhatóság az elkészített egyszerűsített bevallást április 30-áig juttatja vissza az adózónak, akinek azt aláírva 2012. május 21-ig vissza kell juttatni az adóhatósághoz. Természetesen a magánszemélynek lehetősége van arra, hogy ne fogadja el, illetve javítsa azt.

Amennyiben befizetési kötelezettségünk keletkezik, az adót általános esetben 2012. május 21-ig kell befizetnünk. Az adatok javítása eseténben más a hehlyzet, ilyenkor az adót az adóhatóság értesítésének kézhezvételét követő 30 napon belül kell megfizetnünk.

Visszatérítés esetében pedig az adóhatóság a visszatérítendő adót a bevallás beérkezésétől, vagy a javítás alapján módosított bevallásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül utalja ki.

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»