Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Álommeló? Nem álom többé!

A tökéletes álláshoz vezető út korán sem nevezhető könnyűnek, de ha odafigyelünk néhány alapvető dologra, és megTANULUNK állást keresni, nagyban megkönnyítjük a saját dolgunkat.

Nézzük, mik azok pontok, amelyek döntők az álom munka felé vezető úton.

 

0. lépés : NE ESS KÉTSÉGBE!

 

Talán ez az egyik legnehezebb feladat, amikor váratlanul munkakeresővé válunk, vagy amikor végre eldöntjük, váltunk. Utóbbi eggyel talán könnyebb szituáció, és ha ez a döntés megszületett, gratulálok, ez az egyik legnehezebb lépés, jó úton haladsz.

Nagyon fontos, hogy ne pánikolj! Ne valami borzalmas szituációként tekints erre az időszakra, inkább próbáld új lehetőségként kezelni az elkövetkezendő heteket.

A rombolás után mindig épülés következik, a változás nehéz, de előrevisz!

Az idegeskedéstől nem fog előbb rád találni az álommeló, viszont feszült, frusztrált és rosszkedvű leszel, ami lényegesen csökkenti az állásinterjúkon való brillírozásod esélyeit.

Higgy magadban!

Tehát, végy két mély levegőt, és a következők szerint indulj el a siker felé vezető úton:

 

1. lépés: MIT SZERETNÉL?

 

Önéletrajz írás, állásportálok böngészése, és interjúk előtt először is egy fontos és őszinte beszélgetés vár a legfontosabb személlyel az életedben: Magaddal.

Ragadj papírt és tollat, és írd le, mik azok a dolgok, amiben igazán jó vagy. Ne légy szerény, de maradj a realitások talaján.
Írd fel azt is, mi az a munkakör, amiben úgy érzed, igazán ki tudsz teljesedni. Mik az elvárásaid az új munkahelyeddel.

Tervezd meg a céljaidat és nézd meg, ezekhez hogy illeszkedik az új munkahelyed. Mennyi a havi kiadásod, emellett mennyit szeretnél félre tenni, azaz, mennyi a bérigényed.

Gondolt át, milyen kompromisszumokat vagy hajlandó kötni, de mi az, amiből biztosan nem tágítasz.
Ezek nem csak a vonzástörvénye, agykontroll és hasonló dolgok miatt hasznosak, hidd el, így benned is letisztázódik rengeteg dolog, sokkal célirányosabban fogsz tudni keresni és találni is!

 

2. lépés: AZ ÖNÉLETRAJZ

 

Ha már tudod, mi az amit szeretnél, szükséged lesz egy önéletrajzra.
Nem árt, ha tudod, hogy egy HR-es, vagy fejvadász kb. fél perc alatt el tudja dönteni egy CV-ről, hogy folytatja-e vele a kiválasztás folyamatát. Azaz az önéletrajzodnak jól áttekinthetőnek, lényegre törőnek, és figyelemfelkeltőnek kell lennie.

A Beck and Partners Tanácsadó iroda fejvadászatainak tapasztalati alapján csupán minden 12. önéletrajz felel meg az elvárásoknak.
Ne beszélj mellé, csak releváns tapasztalatok szerepeljenek, hangsúlyozd eredményeidet, ne ferdíts, a fotód legyen hivatalos! Érdemes minden állsajnálathoz „hozzáigazítani” a pályázati anyagodat, hisz minden pozícióhoz és céghez mást kell kidomborítani eddigi tapasztalatidból.

 

3. lépés: PÁLYÁZZ!

 

Küldd el az önéletrajzodat minél több helyre, de csak olyanokra, amelyek elvárásainak tényleg megfelelsz és amelyek neked is szimpatikusak. Az elvások rovatban nem véletlenül szerepelnek az egyes pontok. Ha kritérium a felsőfokú angol nyelvtudás, feleslegesen küldöd el az anyagodat, ha nem beszéled nyelvet.

Minél több platformon nézelődj, izzítsd az ismerőseidet és kérj segítséget a profiktól: fordulj fejvadász cégekhez!

 

 

4. lépés: AZ INTERJÚ

 

Ha már az állásinterjúnál tartasz, az fél siker, de a neheze még csak most jön.

Személyesen kell meggyőznöd leendő munkaadódat vagy a fejvadászokat, hogy Te vagy az, akire szükségünk van. Akármennyire is keménynek hangzik a munkaerőpiacon egy termék vagy, amit értékesíteni kell. Ehhez tisztába kell legyél erősségeiddel, gyengeségeiddel, tudnod kell az önéletrajzod minden elemét, pontos dátumokkal. Légy magabiztos, készülj fel a cégből, ahova pályáztál! Figyelj a megjelenésedre, a testbeszédedre, és legyél nagyon udvarias! Merj kérdezni!

Fontos, hogy tudatosítsd magadban, Te és az interjúztatód egyenrangú felek vagytok, nincs alá- fölé rendelt viszony. Neki épp ugyanannyira van szüksége a te szaktudásodra, mint Neked a munkára.

 

5. lépés: Kezdd el!

 

A legjobb időpont az álláskeresésre, vagy ha nem szereted a munkádat a váltásra: MOST van!
Ne halogasd tovább, hisz lehet, egy cég épp Téged keres, valahol ott lebeg álmaid állása nyitott pozícióként, de te mindig elodázod a döntést!

 

 

A Beck and Partners Kft. több, mint 10 éves tanácsadói tapasztalatával minden segítséget megad ahhoz, hogy megtaláld a neked legmegfelelőbb lehetőséget. Honlapjukon regisztrálva, azonnal küldik a Neked való munkalehetőségeket: http://bit.ly/1CyKKxB

 

 

Addig is minden fortélyt megtudhatsz az álláskeresésről Beck Zsolt: Az álláskeresés kézikönyve c. könyvből, amelyet az alábbi linken megrendelhetsz: http://www.azallaskereseskezikonyve.hu/

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  

 

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»