Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

A bedolgozói jogviszony

 

A bedolgozói munkaviszony azoknak lehet előnyös, akiknek, az otthoni munkavégzés csábító, esetleg nincs más módjuk munkát végezni. A továbbiakban bemutatásra kerül ennek a jogszabályi háttere.

Bedolgozói munkaviszony olyan önállóan végezhető munkára létesíthető, amelyre a felek a munkabért kizárólag teljesítménybér formájában határozzák meg, ilyen lehet például egy gombválogató munka, ahol a kiválogatott gombok számában jár a bérezés.

A munkabért kizárólag teljesítménybér formájában meghatározni csak a munkaszerződésbe foglalt megállapodás esetén lehet. Ez megfelelően irányadó az idő- és teljesítménybér összekapcsolásával megállapított díjazás esetén is, ha az időbér nem éri el az alapbér összegét.

A munkaszerződésben meg kell határozni a munkavállaló által végzett tevékenységet, a munkavégzés helyét, a költségtérítés módját és mértékét.

Munkahely a munkavállaló lakóhelye vagy a felek által meghatározott más hely.

A munkáltató utasítási joga - eltérő megállapodás hiányában - a munkavállaló által alkalmazandó technika és a munkavégzés módjának meghatározására terjed ki, hasonlóan a távmunkához.

A munkavállaló - eltérő megállapodás hiányában - feladatát a saját eszközeivel végzi.

A munkáltató - eltérő megállapodás hiányában - megállapítja az ellenőrzés módját és a munkavégzés helyeként szolgáló ingatlan területén történő ellenőrzés esetén annak bejelentése és megkezdése közötti legrövidebb tartamot. Az ellenőrzés nem jelenthet a munkavállaló, valamint a munkavégzés helyeként szolgáló ingatlant használó más személy számára aránytalan terhet.

A munkavállaló munkarendje - eltérő megállapodás hiányában – kötetlen, vagyis ha egy hónap alatt csak 1 kg gombot válogat le akkor csak az arányos juttatást kapja meg, míg ha 10 tonnát akkor az arra járó összeget, és hogy ezt mikor mennyi időn keresztül teszi azt a munkavállaló maga határozza meg.

A munkavállaló részére meg kell téríteni az általa viselt, a munkavégzés során ténylegesen felmerült költségét, vagy ha a tényleges költség nem állapítható meg, átalányt kell a munkavállaló részére fizetni, ilyen költsége lehet az éjszakákon át tartó gomb válogatás miatt égő villany, vagy más közmű, esetleg ha a gombot fel is kell varrni valahova akkor a cérna és a tű költsége.

Nem jár díjazás és költségtérítés, ha a teljesítés az előírt követelménynek a munkavállalónak felróható okból nem felel meg. Csökkentett díjazás és költségtérítés jár, ha a munkáltató a munka eredményét részben vagy egészben felhasználhatja, tehát ha a gombok között van ami 4 luka helyett 2 lukas, a munkáltató felhasználhatja azt is de a válogatás nem volt tökéletes, hanem össze van keverve teljesen így a válogatás sikertelen volt.

 

[2012. évi I. törvény – a munka törvénykönyvéről]

Minden jog fenntartva - www.adosziget.hu - Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»