Legújabb díjmentes cikk

Legújabb díjmentes cikk az adózás és munkaügy területénBéren kívüli juttatások
Nézzük meg, hogy milyen juttatások minősülnek béren kívüli juttatásnak. Bővebben>>

Legújabb Adó Sziget Klub cikk

Legújabb Adó Sziget Klub cikkHogyan biztosítsuk szerződéseink teljesülését?
Mik is az ehhez kapcsolódó szabályok? Bővebben>>

AdoSzigetAkademia

Szavazás
Ön szerint milyen hatása lesz az EVA várható adónövelésének?
 

Színlelt munkaszerződés? Ki és hogyan dönti el?

Munkaügyi ellenőrzés során a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai előre meghatározott kritériumok, ismertető jegyek alapján minősítik a munkavégzés alapjául szolgáló szerződéseket. De melyek ezek? Miből tudható, hogy egy szerződés valójában színlelt-e?

A munkaügyi ellenőrzésnek több oka is lehet. Ezek közül az egyik, ha feltehető, hogy a felek színlelt szerződést kötöttek. Ugyanis, ha a foglalkoztató munkaszerződés helyett megbízási, vállalkozási szerződést köt a munkavállalóval, akkor így mentesül a közterhek viselése alól, vagy ő előnyösebb, míg a munkát végző személy hátrányosabb helyzetbe kerül, mintha munkaszerződést kötöttek volna. Vagyis egy színlelt megbízási vagy vállalkozási szerződés hiába tűnik költségkímélő vagy előnyös megoldásnak, jogellenes és az ellenőrzések eredménye bírság lehet. (Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy egy ilyen büntetés miatt a pályázati támogatását is elveszíti a cég, és több évre ki is zárja magát a pályázati rendszerből.) A végén tehát sokkal többe kerülhet a leves, mint a hús.

Munkaviszony? Megbízás? Vállalkozás?

A minősítés meghatározott kritériumok alapján történik, amelyek egy irányelvben lettek lefektetve.

Munkavégzésre irányuló tevékenység alapvetően végezhető munkaviszonyban, közszolgálati viszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban, megbízási illetve vállalkozási szerződés alapján.

Számunkra itt az utóbbi kettő, valamint a munkaviszony elhatárolása a kérdés. Megbízás vagy vállalkozás keretében a munkát végző személy valamely termék vagy szolgáltatás nyújtására vállal kötelezettséget, mely mögött önálló, a megbízótól, megrendelőtől elkülönült tevékenység húzódik meg. Ezzel szemben a munkaviszony esetén a munkavállaló munkaerejét bocsátja „áruba”, tevékenysége nem önálló, közte és a munkáltató között alá-fölérendeltségi viszony van.

Mindig kötelező lenne a munkaviszonyt választani?

Az ellátandó tevékenység jellege és feltételei határozzák meg, hogy az adott munkavégzésre mely szerződési forma választható.

Amennyiben a tevékenység jellege megengedi, a felek a szerződési szabadság joga alapján élhetnek azon jogukkal, hogy a szerződés típusát közös akarattal megválasszák. Azonban a szerződő felek akaratának csak akkor van jelentősége, ha a tevékenység jellege megengedi a típusválasztást. Amikor a tevékenység jellege ezt nem teszi lehetővé, a felek egyező akaratuk esetén sem vonhatják ki a munkavégzést a munkajog hatálya alól.

A munkavégzésre irányuló viszonyt a szerződés típusának minősítésekor összességében kell vizsgálni. Amennyiben a felek viszonya a megnevezett szerződéstől eltérő, más típusú jogviszony tartalmi elemeit foglalja magában, a megkötött szerződés színlelt, azaz semmis. Ebben az esetben a szerződést illetve a felek közötti kapcsolatot mindig a leplezett szerződés - adott esetben munkaszerződés - alapján kell megítélni.

Ki dönti el, hogy egy szerződés színlelt-e?

A munkaügyi ellenőrzés esetén a Nemzeti Munkaügyi Hivatal jogosult minősíteni és adott esetben átminősíteni a munkavégzés alapjául szolgáló szerződéseket. A szerződés típusát annak elnevezésétől függetlenül, az eset összes körülményére tekintettel állapítja meg. Hogy ezt pontosan milyen elvek alapján teszi, teheti meg, jól körülhatárolható és megismerhető. Ezeket az elveket terjedelme miatt egy külön kiadványban foglaltam össze, melynek címe: Színlelt szerződések a munka világában – avagy hogyan NE próbálkozzunk az adóelkerüléssel. A kiadvány webáruházunkból megvásárolható, melynek elérhetősége: http://www.kocsisiroda.shoprenter.hu

--------------------------------------------

Dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd

A fenti rövid tájékoztatás a teljesség igénye nélkül, figyelemfelhívó célzattal készült, mely nem minősül jogi tanácsadásnak.

A megbízható jogi képviselő

Látogasson el honlapunkra és ismerje meg ajánlatainkat!

www.megbizhatougyvediiroda.hu

Nézzen szét Érthető Jogi Tudástár Webáruházunkban!

www.kocsisiroda.shoprenter.hu

Dr. Kocsis Ildikó Ügyvédi Iroda

1094 Budapest, Ferenc körút 39. IV/1.

Tel/Fax: 06 1/266-6621

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.kocsis-iroda.hu, www.megbizhatougyvediiroda.hu

 

 
Üzemanyagárak

NAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásaNAV, APEH által elfogadott üzemanyagárak változásai. Kattintson»

Jegybanki alapkamat

Jegybanki alapkamat mértékének változásaiJegybanki alapkamat mértékének változásai. Kattintson»

Főkönyvi számlarend

Főkönyvi számlarend mérleg- és eredményszámlákkalSzámlarend mérleg- és eredményszámlákkal.
Kattintson »

Hivatalok

Fontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségükFontosabb hivatalok címei, telefonszámai és internet elérhetőségük. Kattintson»